Jaan Männik sai Eesti Panga nõukogu esimeheks

Agnes Ojala 13. mai 2008, 11:21

Täna kella 10 istungil hääletas riigikogu
endise Eesti Telekomi juhi Jaan Sven Männiku Eesti Panga nõukogu esimeheks
nimetamise poolt.

Männiku poolt andis oma hääle 62 riigikogu liiget, vastu oli 7 ja erapooletuid 1. Hääletusel ei osalenud 31 saadikut.

Rahanduskomisjoni esimehe Jürgen Ligi märkis riigikogu ees Männiku kohta, et tal on sellise strateegilise juhtimise kogemus ja Eesti olude tundmine väga hea. "Mida nii sümpaatsena tuleks esile tõsta, on üldine positiivne vaade Eesti elule. Kui päevapoliitikas on väga palju virisemist ja kriitikat, siis Jaan Männik oskab kriitiline, aga samas on õiglane ja positiivne, mis on ka suhtumises temasse olnud tunda," ütles Ligi.

Rahanduskomisjoni istungil küsiti Ligi sõnul Männikult, kuidas ta suhtub Eesti rahasüsteemi ja majanduspoliitikasse ja eelarvepoliitikasse. "Ta suhtumine oli see, mida me lootsime ja ootasime: ta toetab Eesti rahapoliitika valikuid ja ka eelarve tasakaalu eesmärki. Ta kinnitas, et kavatseb kriitiliselt üle vaadata Eesti Panga kulupoliitika ning on tuline euro võimalikult kiire kasutuselevõtu pooldaja," rääkis Ligi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2008, 10:48
Otsi:

Ava täpsem otsing