Premia omanik ostis Peterburi külmhoone

Olga Grigorjeva 28. mai 2008, 00:00

Premia Tallinna Külmhoone teatas, et ostab Peterburi Külmhoone nr 1. Premia Tallinna Külmhoone juht Kuldar Leis ei soostunud sel teemal rääkima, viidates tänasele pressikonverentsile.

"Alustame sellest, et mitte Premia Tallinna Külmhoone ei sõlminud lepingut Külmhoone nr 1 ostuks, vaid rahvusvaheline investeerimisfond Amber Trust," nimetas Peterburi Külmhoone nr 1 brändi juht Darja Nautova ostjana Premia omanikfirmat. Tehingu summat Nautova avaldama ei soostunud, kuna tegemist on ärisaladusega.

Naise sõnul investeerib fond raha põhjaregiooni jäätiseturule, mis hõlmab Baltimaid, Soomet, Rootsit ning sealhulgas Peterburi. "Premia on vaid üks projekt, kuhu fond investeerib. Sellest tulenevalt on kaks ettevõtet tulevikus partnerid, kuna Premia tegutseb Balti turul juba pikka aega ja on seda siiani teinud vägagi edukalt," rääkis Nautova.

Tänavune majandussiht on Peterburi külmhoonel juba püstitatud. Praegu on ettevõtte käive 284 miljonit rubla (120 mln kr), aasta lõpuks peaks see kasvama 400 miljoni rublani (168 mln kr). "Eesmärk on meile igati jõukohane. Pöörame rohkem tähelepanu turundusele ja brändiarendusele, mis aitab kaasa meie tooteid levitada," rääkis Nautova ettevõte plaanidest. Suurkoondamist ettevõte omanikuvahetuse tõttu ei plaani, vaid suurendab hoopis tööliste arvu. "Tekivad uued suunad, mis peaks juurde meelitama spetsialiste," rääkis Nautova.

Kevadel oli Amber Trust investeerinud endisesse idablokki üle 45 miljardi krooni. Sellest ligi pool on suunatud Balti jäätise- ja külmutatud toiduainete ettevõtetesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing