Valitsusliit: ööistungisport madaldab poliitikat

Hille Tressum 12. juuni 2008, 13:52

Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica
Liidu ja Eesti Sotsiaaldemokraatide (SDE) Riigikogu fraktsioonid nimetavad
öö läbi kestnud kümneminutiliste vaheaegade võtmisega säästueelarve vastuvõtmist
pidurdava Riigikogu opositsiooni käitumist parlamendi tööd
naeruvääristavaks.

“Praeguse käitumisega õõnestavad Keskerakond ja Rahvaliit riigikogu usaldusväärsust. Nende käitumise motivatsioone on raske mõista ka seetõttu, et riigikogu saalis toimunud aruteludest pole võimalik välja lugeda, mida opositsioon tegelikult taotleb,” rääkis Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus. "Meil on vaja koostööd lahenduste otsimisel, mitte parlamendi töö pidurdamist ja naeruvääristamist,” leidis esimees.

Oma pahameelt opositsiooni suhtes avaldasid ka SDE ja IRL fraktsioonid.

“On selge, et majandusolukorraga tõttu on Eesti riigil vaja kärpida oma kulutusi,” ütles SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor. “Selline käitumine tagab Eesti riigi majanduse usaldusväärsuse, sest Euroopa Liidus on vähe riike, mis suudavad nii paindlikult reageerida,“ rääkis Nestor.

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimehe Andres Herkeli sõnul on opositsiooni käitumine destruktiivne. “Selle taga ei kuma ühtegi positiivset lahendust ega ühtset nõudmist,” sõnas Herkel. “Selline põhjendamatu “ööistungisport” madaldab meie poliitilist kultuuri. Tegemist on obstruktsiooni paroodiaga,” ütles Herkel.

Opositsioon pole suutnud siiani välja tulla sisulise argumentatsiooniga, mis põhjusel säästueelarve vastuvõtmisega venitada soovitakse. Osa opositsionääre räägib sellest, et valitsus peaks mingitele konkreetsetele objektidele raha juurde andma, teised sellest, et tuleks rohkem kärpida. Millisele tulemusele jõuda soovitakse, on aga täiesti segane.

Kogu praeguse sisulise töö seiskamise eesmärk näib olevat parlamendi töö takistamine, resümeerib kolitsioonierakondade ühine avaldus.

Valitsusliidu fraktsioonid kutsuvad opositsiooni üles praeguses olukorras vajaliku negatiivse lisaeelarve kehtestamise pidurdamise lõpetamisele. Kogu praeguse sisulise töö seiskamise eesmärk näib olevat parlamendi töö

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. June 2008, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing