BÖRS: Soome paberitootjad viisid börsi miinusesse

18. juuni 2008, 12:22

Kasvavad toormehinnad rõhuvad Soome
paberitootjaid ning tõotavad kasumite langust.

OMX Helsinki 25 indeks langes kella 11:19ks 1,1 protsendi võrra, 2 623,85 punktini, kirjutab Bloomberg.

Paberitootja UPM-Kymmene aastane ärikasum tõotab ettevõtte teatel langeda, kuna saepuru maksumus tõuseb ning saeveskite kasumid vähenevad. UPM-Kymmene aktsia hind kaotas väärtusest 3,4 protsenti, makstes 11,14 eurot.

Maailma ühe suurima metsakontserni Stora Enso aktsia kaotas tervelt 6,4 protsenti, makstes 6,62 eurot. Euroopa suurim paberitootja teatas, et II kvartali ärikasum moodustab umbes poole eelmise aasta 223 miljonist eurost, kuna toormehinnad tõusevad ning saeveskite kasumid vähenevad.

Venemaal Nike´i jalanõupoode omav Stockmann teatas, et jätkab oma viisaastaku strateegilisi plaane, mis seotud Rootsi rõivaste jaemüügiketi Lindex omandamisega eelmisel aastal. Stockmanni aktsia kerkis 2,7 protsendi võrra, 26,60 euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2008, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing