Soome võib hüvitada paberitootjatele osa puidu tollikuludest

26. juuni 2008, 15:55

Soome võib kompenseerida paberitootjatele
osa Venemaa uutest puidu tollikuludest, ütles Soome väliskaubandus- ja
arenguminister Paavo Väyrynen.

"Soome võib taas rakendada maksud veoautodele, mis sõidavad Venemaale Soome kaudu," ütles Väyrynen. Helsingis tegutseva Venemaa kaubandusesinduse andmetel siseneb üks kolmandik Venemaa importvedudest riiki läbi Soome.

Venemaa plaanib tõsta järgmisel aastal puidu väljaveotariife 50le eurole ehk 780 kroonile kuupmeeteri eest. "Venemaa lükkas Soome kompromissettepaneku tagasi," ütles Väyrynen, viidates telefonivestlusele Venemaa majandusminister Elvira Nabiullinaga. EL peab hetkel tollimaksu läbirääkimisi Venemaa kaubandusametnikega Siberis, mis on osa Venemaa WTO liikmelisuse läbirääkimistest.

“Antud situatsioon on Soome tööstuse jaoks muutunud talumatuks,” ütles Väyrynen. “Alaline lahendus puidu tollimaksule tuleb leida läbirääkimiste käigus WTO-ga.”

Väyrynen ütles, et valitsus võib hüvitada paberitootjatele tollikulud, mis ületavad 2004. aastal ELi ja Venemaa vahel kokkulepitud taset. Ta lisas, et maksud avalikustatakse kõige varem sellel sügisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2008, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing