EL ja Venemaa vaatavad oma suhted üle

Mariliis Pinn 25. juuni 2008, 11:47

Euroopa Liit ja Venemaa istuvad ühise laua
taha, et üle vaadata omavahelised poliitilised ja majanduslikud suhted, teemad
varieeruvad energiajulgeolekust inimõigusteni.

Neljapäeval ja reedel toimuv kohtumine annab ELi liidritele võimaluse tutvuda Venemaa uue presidendi Dmitri Medvedeviga ja parandada suhteid, mis Vladimir Putini valitsemise ajal suuna halvemuse poole võtsid, kirjutas The Wall Street Journal.

Siberis toimuvatel läbirääkimistel valmistutakse 4. juulil algavateks läbirääkimisteks, kus peaks kokku lepitama kahepoolsed majandussuhted ja EL loodab, et Venemaa nõustub täitma ka julgeoleku ja inimõiguste kohustusi.

Plaani kohaselt peaks uus strateegilise partnerluse lepe jõustuma 2009. aasta juulis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing