France Telecom loobus pakkumisest TeliaSonerale

Mariliis Pinn 30. juuni 2008, 11:11

Euroopa suuruselt kolmas telefonifirma
France Telecom loobus oma poole triljoni krooni suurusest pakkumisest
TeliaSonerale, kuna rootslased teatasid, et pakkumise hind on liiga madal.

„TeliaSonera nõukogu ei suutnud läbirääkimistel kokku leppida finantstingimustes,“ teatas prantsuse ettevõte.

See teade võib tõsta France Telecomi aktsat, mis on kukkunud 21% peale seda kui ajaleht Le Figaro kirjutas telekomiettevõtte huvist TeliaSonera vastu, vahendas Bloomberg. Mõned analüütikud ja aktsionärid oli pakkumise vastu, väites, et firma tegevjuht Didier Lombard võiks tähelepanu suunata kiirmeni kasvavatele arenevatele turgudele.

France Telecomi finantsjuht Gervais Pellissier ütles juba varem, et pakutud raha hulk on väga piiratud ja nad on valmis tehingust loobuma. Prantslased pakkusid rootslaste ettevõtte eest 282,9 miljardit Rootsi krooni ehk 472,4 miljardit Eesti krooni, pakkumisest 52% oli raha ja 48% aktsiad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2008, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing