Agnes Ojala • 25. august 2008 kell 22:00

Ernst & Young kaebas Alta Capitali Lätis kohtusse

Indrek Rahumaa juhitava haldusfirma Alta Capital juriidilise osakonna juhataja Anton Sigali sõnul ei ole kohtukutse nendeni veel jõudnudki, mistõttu ei ole võimalik täpsemalt kommenteerida, mida firmale ette heidetakse.

"Ernst & Young esitas hagi Lätis kohtusse. Me ei tea veel, mis kohtusse ja millise ettevõtte pärast. Meil on mitu tütarfirmat ja hagi on esitatud neist ühe vastu," rääkis Sigal, kelle sõnul kuulis Alta Capital hagist esimest korda reedel Eesti Päevalehe ajakirjaniku käest.

Sigal lisas, et aimab, mis olukord võiks hagi taga olla, kuid kinnitust sellele veel saadud ei ole. "Ilmselt on tegu ühe olukorraga, mida me oleme varem ka Ernst & Youngiga arutanud, aga täpselt saame seda teada pärast hagiga tutvumist," ütles ta.

Alta Capitali esindaja sõnul on ettevõte audiitorfirmale osa arveid tasumata jätnud. Mis oli selle tegevuse põhjus, jättis ta siiski selgitamata, öeldes, et tegemist on täiesti tavalise äritegevusega, kus ei ole midagi erakordset, ja firmad üritavad asjad omavahel selgeks rääkida.

Kahtlustusele, kas äkki ei meeldinud Alta Capitalile audiitori järeldusotsus ettevõtte majandusseisu kohta, vastas Sigal, et firma ei ole neile osutanud üksnes audiitorteenuseid, vaid ka muid teenuseid. Edasistest täpsustustest mees keeldus.

Hetkel kuum