Empower: Horvaatias on inseneride tase kõrge

10. september 2008, 21:37

Empoweri juhi Andres Vainola sõnul on
Horvaatias olnud läbi aegade tehniline tase suhteliselt kõrge.

“Me kohtusime seekord siin juba vanade partneritega, kellega oleme siiamaani koostööd viljelenud. Samuti mõni uue potentsiaalse partneriga. Horvaatias on olnud läbi ajaloo inseneride tehniline tase suhteliselt kõrge, inseneriharidust on siin väärtustatud,” märkis Vainola Horvaatias peale Eesti ja kohalike ettevõtjate mach-making kohtumist.

“Osaliselt teevad nad seda vana rasva pealt. Meie otsime siin koostööpartnereid, kes on just insenertehnilistes valdkondades äärmiselt tugevad. Nüüd on horvaatidega viimase nelja aasta jooksul 2 partnerit välja kujunenud. Üks on Dalekovod, kes on ise rohkem tootja, toodab kõikvõimalikke liiniarmatuure energeetikaehitajatele ja siis üks trahvode tootja Konciar. Väga tõsiseltvõetavad ettevõtted ka rahvusvaheliselt. Nad ekspordivad väga palju välja,” märkis Vainola ning lisas, et selles äris on väga oluline kasutada erinevaid diplomaatiaid, töötavad rohkem käsuliinid. Mõlemad eelpool mainitud Horvaatia ettevõtted on Vainola sõnul suhteliselt suured, mõlemis töötab üle 1000 inimese.

“Käsuliinid - nad hindavad seda meie äris paremini mõne teie vaatevinkli alt, kui siis kui neid kohtumisi sai korraldatud läbi kaubandustööstuskoja ja ühildatud meie peaministri visiidiga,” märkis Vainloa, vihjates, et peaministri delegatsiooniga koos visiidil ja kohtumistel käia mõjub ka kohalikele ettevõtjatele respekteerivamalt. “Ma kasutasin seda meie äriotstarbel äridiplomaatiliselt hästi,” vihjas Vainola.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing