Eesti ärimeeste kosjasobitamine Horvaatias

11. september 2008, 14:35

Eesti ettevõtjad kohtusid Eesti ja
Horvaatia Kaubanduskodade ühistööl korraldatud kosjasobitamisüritusel võimalike
uute koostööpartneritega. Nii mõnigi leidis uusi võimalusi, kuid osad pidid ka
pettuma.

Eesti ettevõtjate delegatsiooni tarbeks oli peaminister Andrus Ansipi visiidi ajaks korraldatud match-making kohtumine, teisisõnu üritus, kus meie ettevõtjad kohalike välja valitud ettevõtjatega neljasilmajuttu puhuda said. Nii mõnigi ettevõtja meie delegatsioonist lõpetas vestluse varem, kui oleks pidanud, kuid nii mõnigi sõlmis kasulikke kontakte.

People go, big money!” viskas Krimelte juht Jaan Puusaag peale match-making kohtumist naljaga pooleks.“Minul ei olnud midagi asjalikku. Ma polnudki arvestanud sellega, et leian siit midagi, sest mul on äripartnerid siin olemas. Mul on rohkem infot vabakaubandustsoonide kohta vaja. Lootsin, et selle kohta seletab keegi rohkem midagi, aga mulle anti hoopis internetiaadress,” lausus Puusaag veidi pettunult. “Keegi väga nagu ei punnita siin, et ennast reklaamida kui maad. Ma ei teagi, kes neil seda peaks tegema. Kui ma neid Makedooniaga näiteks võrdlen, siis Makedoonial on isegi välisinvesteeringute minister olemas, kes ainult sellega tegelebki,” lisas Puusaag.

Martti Kork palkmajade ettevõttest RPM sai kohapeal aga kohe pakkumise, kuid suhtub sellesse esialgu siiski eelarvamusega. “Kuna see ettevõte sai enne kokku ka Eesti Ehitusega ja müüs talle ka ning peale seda tuli minu laua taha ja ütles, et tahab osta maju. No ma ei oska veel midagi öelda, kuid ma pean tunnistama, et meil on mõned kliendid, kes on täpselt nii üles kasvanud,” märkis Kork, lisades, et esialgu ettevõtjat veel üle parda ei visata.

Ka Tiit Vapper Real Systemsist oli peale kohtumist positiivselt meelestatud ning ettevõtte juhi sõnul võimalik koostöö silme ees terendamas. Eesti Ehituse juht Jaano Vink oli veidi pettunud, sest tema kontaktidest tuli kohale vaid üks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing