Horvaatia ettevõtja: ELi pääsemine ei muudaks ettevõtte jaoks midagi

11. september 2008, 14:56

Erinevate süsteemide projekteerimisega
tegeleva Horvaatia ettevõtte Cyclopsi juhi Ivana Dreceki sõnul on Horvaatias
välisinvestoreid väga raske leida ning riigi ELi pääsemine ei muudaks tema jaoks
midagi.

“Need investorid, kes tulevad väljastpoolt siia, neil on juba omad mõtted ja plaanid ja nad tahavad rohkem suurte ettevõtetega koostööd teha,” lausus ettevõtte juht ning lisas, et sisemistest investeeringutest ei tasu väga rääkida, sest neid lihtsalt pole.

“Riik toetab meid osaliselt, kuid kui riik tahab, et mõni suurem firma saaks teha tööd, siis tal on palju erinevaid poliitilisi põhjusi seda teha. Ja mina sain siis vähemalt näidata, mida me oskame ja suudame teha. Kuid riigifirmadesse me mingi valemiga tööd tegema ei pääse,” märkis Drecek.

Riigi Euroopa Liitu pääsemine tema ettevõtet näiteks ei aitaks, sest nad ei vasta veel kõigile nõudmistele, et riigilt raha saada. “Meie jaoks ei muuda see mitte midagi. Võib-olla ma saan rohkem oma loomingut näidata, kuid et olla võrdväärne vastasmängija teistele, seda veel ei juhtu,” oli ettevõtte juht veidi pessimistlik. “Kuid kui ma leiaksin mõne välisinvestori, siis minu finantsnumbrid muutuksid ja ma oleksin võimeline konkureerima teistega,” lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing