Mägus: valitsus rikub põhiseadust

26. september 2008, 13:38

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL)
juhatuse esimees Feliks Mägus käis täna õiguskantsler Indrek Tederiga kohtumas,
sest tema sõnul teeb riik majutussektorile liiga ja rikub põhiseadust.

„Käisime täna jah õiguskantsleriga kohtumas ja rääkisime talle oma mured ära. Kantsler võttis meie informatsiooni vastu ja lubas arutada, kas võib olla tegemist põhiseaduse rikkumisega või mitte,“ lausus Mägus ning lisas, et nende arvates on tegemist põhiseaduse rikkumisega.

„Ma loodan, et lähemal ajal võtab õiguskantsler ka seisukoha, ehk järgmisel nädalal,“ lausus Mägus, kelle sõnul käibemaksumäär oleks pidanud samaks jääma. „Parem lahendus oleks olnud see, kui oleks säilinud 5%-line käibemaksumäär,“ märkis Mägus.

Mäguse sõnul peaks riik lühiajalisest tulust kaugemale vaatama.

„Ma saan ühest küljest aru valitsuse murest ja mõistan riigieelarve vajadusi, kuid meie tööstusharu seisukohast on see lühinägelik otsus ja ka pikemas perspektiivis, tervet Eesti riiki silmas pidades, on see lühinägelik otsus. Kõigepealt annab see löögi meie sektorile ja siis kõigile, kes on meie sektoriga seotud, samuti riigituludele tervikuna,“ lisas ta.

Äripäeva konverentsil Äriplaan lausus Mägus, et riik on majutussektorile selja keeranud ning tema sõnul 2009. aastal käibemaksumäär 18% on ülekohtune. Mäguse sõnul pole see ettevõtlust soosiv maksupoliitika ning ta arvas, et siinkohal on tegemist õiguste rikkumise ning ebavõrdse kohtlemisega.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2008, 08:05
Otsi:

Ava täpsem otsing