LHV: mis toimub Baltikumis ja Venemaal?

Mait Jüriado 08. oktoober 2008, 14:21

Aripaev.ee-le antud intervjuus
ütles LHV Balti analüüsiosakonna juht Erki Kert, et Baltikumi turg on praegu
kindlasti maailmaturgude meelevallas.

"Kui vaadata, mis maailmameedias Baltikumist või Ida-Euroopast üldse kirjutatakse, siis kardetakse, et meie senise kasvu taustal on meie süsteem eriti haavatav ning saab kõvasti pihta. Seetõttu on ka välisinvestorite raha sissevool pidurdunud," kommenteeris Kert. "Baltikumis, aga eriti Leedus, on selge paanika ning langus on seotud ka positsioonide sundmüügiga."

Kert ei soovita paanikas kellelgi tegutseda. "Kes tahab praegu väljuda, see leiab Balti turult kindlasti ka paremaid väljumisvõimalusi," märkis Kert. Investeerimisideena pakkus ta Baltikumi telekome, kuna maksavad endiselt häid dividende.

Venemaal toimuvat analüüsiv LHV analüütik Madis Toomsalu märkis, et Venemaal on totaalne paanika, aga käibed on väiksed. See näitab, et müük ei ole siiski laiapõhjaline. "Turg on pandud 10 korda viimastel nädalatel kinni. Aga see hirmutab palju välisinvestoreid, kui nii sekkutakse börsi tegevusse. Seetõttu on ka hirm tuleviku ees suur," kommenteeris Toomsalu.

Ta arvab, et Venemaa sõltub praegu suuresti USA börsi käekäigust. Venemaal ei saa praegu rääkida ka fundamentaalsetest hinnatasemetest, nagu ka igal pool mujal maailmas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2008, 09:12
Otsi:

Ava täpsem otsing