Putin tuleb börsile appi

12. oktoober 2008, 17:11

Tänasest hakkab Venemaa valitsus börsil
tugioste tegema – ei keskpanga suured reservid ega valitsuse 200 miljardit
dollarit kriisiabi pole investoreid rahustada suutnud.

Venemaa börsilt on maikuu haripunktist haihtunud 615 miljardit dollarit, rehkendab agentuur Bloomberg. Indeksid on varisenud üle 60%. Et langust pidurdada, on börsil kauplemist septembri keskpaigast 13 korda peatatud, vahel isegi mitu korda ühe päeva jooksul. „See on farss,“ nurisevad investorid. „Börs käib kinni-lahti nagu käokell, see usaldust ei tekita,“ ütles UralSibi peastrateeg Chris Wafer.

Reedel teatas peaminister Vladimir Putin, et valitsus investeerib tänavu börsile kuni 6,7 miljardit dollarit ning teist niipalju tuleval aastal. „Vnešekonombank hakkab investeerima kodumaiste firmade aktsiatesse, mitte välismaiste,“ ütles Putin. Milliseid aktsiaid valitsus osta plaanib, Putin ei öelnud, kuid analüütikute arvates ilmselt esmalt suurte riigifirmade nagu Gazpromi, Rosnefti ja Sberbanki aktsiaid.

„Kui valitsus ostab aktsiaid tänastelt üliodavatelt tasemetelt, käituvad nad nagu iga pika perspektiiviga tark investor,“ kommenteeris otsust üks Londoni analüütik.

Loe lisa homsest Äripäeva ajalehest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2008, 17:37
Otsi:

Ava täpsem otsing