Valijad: mustanahaline ja naine, see ütleb paljugi

Kertu Ruus 04. november 2008, 19:06

Nagu enamik Washingtoni inimesi ikka, annab
Michael Singer, 53aastane keskastmejuht, tänavustelgi valimistel oma hääle
demokraatidele.

Ta rõhutab aga, et need valimised on erilised, sest demokraatide kandidaadiks on esmakordselt mustanahaline ja vabariiklaste asepresidendiks soovib saada naine. "See ütleb riigi kohta nii mõndagi," sõnab Singer uhkelt. Obamas näeb ta enda sõnul meest, kes suudab rahva ühendada.

"Tunnistan, et ma ei uskunud, et minu eluajal võivad ameeriklased valida presidendiks mustanahalise," ütleb omalt poolt Nicole Pack, 38-aastane mustanahaline viipekeele tõlk. Ta ruttab aga mainima, et tema otsustab ikkagi valimisplatvormide, mitte rassi põhjal. Otsuse taga on naise sõnul majanduse olukord ning see, et "rikkad muutuvad rikkamaks ja vaesed jäävad vaesemaks". Küsimusele, miks demokraatide käes olnud Kongress ei ole olukorda parandanud, vastab Woody, et valitsus ei lase Kongressil midagi läbi suruda.

Nii Singer kui Pack kinnitavad, et tänavused valimised on erakordsed juba sellepoolest, et selliseid sabasid pole valimisjaoskondade ees enne nähtud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2008, 21:51
Otsi:

Ava täpsem otsing