Eesti Energia: renoveerimisest kasulikum oleks võlakirjad lunastada

11. november 2008, 15:03

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik
ütles, et finantsisti pilgu läbi peaks Eesti Energia elektrivõrgu renoveerimise
asemel hoopis võlakirjad lunastama.

”Kui me oleks korralikud kapitalistid, siis me (praeguste tingimuste juures – toim) võrku ei investeeriks, vaid ostaks oma võlakirjad tagasi. Meie tootlus on madal, Põhivõrgul 6,3% ja Jaotusvõrgul 6,8%. Selline tootlus jääb alla isegi Saksamaa ja Suurbritannia võrguettevõtete tootlusele," rääkis Kaasik tänasel konkurentsiameti konverentsil.

"Iga protsendike on laenuvõime ja investeerimise juures suure kaalukusega," selgitas finantsjuht kasumi vajalikkust. Ta lisas, et ettevõtte kasum pole vajalik üksnes selleks, et raha saaks omanike vahel laiali jagada.

"Eesti energiaturg on de facto 100% suletud. Naaberriikides turg toimib või hakkab lähiajal toimima. Eesti turg jääb ilmselt aastateks suletuks ja õnne sealt ei tule," rääkis Kaasik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2008, 15:03
Otsi:

Ava täpsem otsing