Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Töötus kaevub sügavale

  Viimasel aastal nelja protsendi piires püsinud töötuse määr tõusis kolmandas kvartalis kahe aasta kõrgemaile tasemele, teatas statistikaamet. Töötute arv kasvas 44 000-le.
  Eesti Põlevkivi koondab aasta jooksul 300 inimest, ütles ettevõtte juhatuse esimees Ilmar Jõgi. Koondamistasudeks kulub minimaalselt 3 miljonit krooni.
  Jõgi selgitas, et kõik 300 lahkujat kompensatsiooni ei saa, kuna osa inimesi võtab tööle põlevkivitootja emafirma Eesti Energia ning nendele hüvitist ei maksta.
  300 inimese pealt on aasta pärast kulude kokkuhoiuks arvestatud 100 miljonit krooni.
  Jõgi rääkis, et Eesti Põlevkivi 300 koondatavast on lahkunud 40-50 inimest. "Terveid struktuuriüksusi oleme vahelt välja võtnud, praegu oleme valgekraede ja muude tugifunktsioonide kallal, näiteks on tulevikus plaanis hoopiski sisse ostma hakata infrastruktuuri montaaži, hooldust ja remonti," selgitas ta.
  Eesti Põlevkivi juht möönis, et 300 koondatava inimesega saab Ida-Virumaa tõelise löögi. Kokku töötab ettevõttes ligikaudu 3400 töötajat.
  Endine Saku Õlletehase juht ning pererestorani Si-Si omanik Cardo Remmel ütles, et asjad lähevad veelgi halvemaks, kuid kriisist võib tema sõnul puutumata jääda toiduainetööstus. Inimesed lihtsalt ei saa päris söömata olla, põhjendas ta.
  Samas meenutas Remmel, et kui Rootsis oli viimane suurem majanduskriis, siis läks hästi kolmel valdkonnal: kosmeetikatööstusel, sest naised tahtsid selle jama keskel vähemalt ilusad välja näha; õlletööstusel, kuna mehed tegid pärast kurnavat tööpäeva enne koju minekut vähemalt ühe õlle; hasartmängutööstusel, sest inimesed lootsid seal oma elujärge parandada.
  Küsimusele, kas neljandas kvartalis võiks oodata Eestis veelgi suuremat töötuse kasvu, vastas Remmel, et aasta viimane kvartal on rahulikum. "Vastu jõule muutuvad inimesed alati heldemaks," selgitas Remmel. Samas lisas ta kohe, et hull aeg võib saabuda uue aasta alguses. "Kardan, et selle aasta viimases kvartalis ja tuleva aasta esimeses kvartalis töötus Eestis halveneb veelgi," ütles Jõgi tuleviku kohta.
  "Pakun, et neljandas kvartalis kasvab töötus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kahekordseks, sest aasta lõpus paljudel ettevõtetel koondamiste programmid alles käivituvad," lisas Jõgi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.