Dorpat: Tartu turismi toidavad üritused

18. november 2008, 20:09

Dorpat hotelli avamine ei ole väiksematelt
hotellidelt oluliselt turgu ära võtnud, vaid kohtade arvu suurenemise tõttu on
saanud toimuda üritused, mis seni toimumata jäid, ütles Dorpat hotelli ja
konverentsikeskuse juhataja Gea Puidak.

„Tartu turism sõltub otseselt üritustest,“ lisas juhataja. Tema kinnitusel oli Dorpat hotelli täitumus 2008. aasta teises ja kolmandas kvartalis stabiilselt üle 60 protsendi. „Sel perioodil toimus Tartus mitmeid suuri rahvusvahelisi üritusi, mis tõstsid märgatavalt nii täitumust kui ka keskmist ööbimise pikkust,“ rääkis juhataja.

Dorpat hotell avati ametlikult 2007. aasta septembris, konverentsikeskus tänavu mais. Dorpati konverentsikeskus mahutab 2700-ruutmeetril kokku 1300 inimest.

Käesoleva aasta üheksa kuu jooksul peatus Tartu majutusettevõtetes 13 protsenti enam turiste kui 2007. aastal samal ajal. Kui septembris vähenes Eesti majutusettevõtetes turistide arv ligi seitsme protsendi võrra, siis Tartus suurenes majutatute arv 23 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2008, 20:09
Otsi:

Ava täpsem otsing