Hedge fondid kukkusid eelmisel kuul 2,7%

Mait Jüriado 08. detsember 2008, 21:08

Hedge fondid kukkusid novembris keskmiselt
2,7%, süvendades hedge fondide hullemat aastat läbi aegade.

Kukkumine on siiski peatunud. Oktoobris kukuti 5,5%. Paljud hedge fondid näevad küll soodsaid investeerimisvõimalusi, kuid on hädas investorite kapitaliga, kes hedge fondide ärisse usku kaotanud on ning hoogsalt fondidest raha on välja pumbanud. Hennessee kaasasutaja Charles Gradante prognoosib, et 2009. aastat alustavad hedge fondid mahtudega, mis olid vaid 40% 2008. aasta alguse mahtudest, kirjutas WSJ.

Hedge fondid ei pea järgima mitmeid tavalistele investeerimisfondidele kehtestatud reegleid. Hedge fondid saavad üldjuhul teenida kasumeid nii langeval kui ka tõusval turul ning on seeläbi riskantsemad, kuid võivad pakkuda seeläbi ka suuremaid tootlusi kui tavalised investeerimisfondid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2009, 19:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing