Tööturuameti ühendamine töötukassaga saab seadusliku aluse

28. jaanuar 2009, 07:40

Tööturuameti ühendamine töötukassaga saab
täna riigikogult seaduliku aluse. Mais tööd alustav ühendasutus Eesti Töötukassa
parandab valitsuse hinnangul tööturuteenuste kvaliteeti.

Ühendamisega ei muutu tööturuteenuste osutamise ega tööturutoetuste ja töötuskindlustuse hüvitiste maksmise põhimõtteid. Ühendamine lähtub riigi ja sotsiaalpartnerite vahel sõlmitud kokkuleppest, millega otsustati tööturuinstitutsioonid ümber korraldada, vahendasid ERR-i uudised.

Kahe ameti liitmine läheb riigile maksma umbes 24 miljonit krooni, sest tööturuameti ja töötukassa ühteheitmisega kaasneb 339 tööturuametniku koondamine. Koondatud ametnikud saavad aga kohe uude loodavasse asutusse tööle kandideerida.

Töötukassas on 25 töötajat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 07:40
Otsi:

Ava täpsem otsing