Riiat ähvardab sotsiaalne krahh

29. jaanuar 2009, 16:32

Riia jaoks on eluliselt tähtis, et nii
linnas kui riigis tervikuna areneks ettevõtlus, muidu ähvardab Läti pealinna
sotsiaalne krahh, ütles Riia linnapea Janis Birks.

Riia annab 60% Läti sisemajanduse koguproduktist ja seetõttu peab valitsus viivitamatult majandust elavdama, viitas biznews.lv linnapeale. Birksi sõnul ei taga valitsuse stabiilsusprogramm majanduskasvu taastumist ega lahenda inimeste hõivatusega seotud probleeme.

"Läti valitsuse poolt heaks kiidetud eelarvemuudatused mitte ainult ei raskenda Riia elanike sotsiaalprobleemide lahendamist, vaid halvavad Riia linnavalitsuse arenguvõimalused ja koostöö ettevõtjatega täielikult," kinnitas Riia linnapea.

Lätis rakendatud uute nõudmiste järgi ei tohi kohaliku omavalitsuse eelarve defitsiiti minna, palku tuleb vähendada 15%, uusi laene ei saa võtta ja seetõttu ei tule ka mingit raha erinevatest Euroopa fondidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2009, 15:49
Otsi:

Ava täpsem otsing