Ukraina miljonilinn jäi võla pärast keset talve kütteta

17. veebruar 2009, 21:17

Dnepropetrovskis lülitati tänase
ühekraadise külmaga välja kogu linna keskküte, sest elanikud pole selle eest
maksnud.

Kuna elanikud on vaid kolmandiku tarbitud soojuse eest on maksnud, ei saa kütte-ettevõtted enam gaasi osta, vahendas Lenta kohalikku meediat. Küte jäi alles vaid haiglate statsionaarsetes osakondades.

Gaz Ukrainõ hoiatas linna kütmise võimaliku lõpetamise eest juba jaanuaris. Positiivse prognoosina lähitulevikuks ennustavad sünoptikud kuu lõpuks õhutemperatuuri tõusu kuni 10 soojakraadini. Sooja veeta on linn juba 6. veebruarist. Eile alustati samal põhjusel kütte väljalülitamist Ivano-Frankovski linnas.

Kiievist kagusse jääv 1,040 mln elanikuga Dnepropetrovsk on Ukraina tähtis tööstuskeskus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 21:17
Otsi:

Ava täpsem otsing