Mart Laar: vaja on kaks korda suuremat kärbet

20. mai 2009, 11:14

Isamaa ja Res Publica Liidu
eestseisus arutab täna erakorralisel koosolekul, kuidas kärpida
riigieelarvet vähemalt kuue miljardi krooni võrra, teatas IRLi juht Mart
Laar.

"Nii Eesti Panga kui rahvusvaheliste finantsorganisatsioonide hinnangu kohaselt on 3,4miljardiline valitsuse poolt parlamenti saadetav kärbe vähemalt kaks korda väiksem sellest, mida minimaalselt vaja," kirjutas IRLi esimees Mart Laar oma blogis. "Kui Eesti ei suuda eelarve tulusid ja kulusid tasakaalu viia, toob see kaasa aasta lõpuks massiivse tööpuuduse ning majandusliku katastroofi," lisas ta.

Tema sõnul on poliitmängude ja klassivõitlusega tegelemine olukorras, kus maja põleb, pehmelt öeldes kohatu. "Vaadates viimaseid praegusest valitsuskoalitsioonist koosneva valitsuse otsuseid või õigemini otsustamatust, tundub, et Eesti on minemas Läti teed – see tähendab vähemalt 6%ni ulatuva eelarve puudujäägi ning aasta lõpuks otsa lõppeva raha teed," kirjutas Laar blogis.

Valitsuskabinet otsustas eilsel nõupidamisel koostada lisaeelarve, mis parandab eelarvepositsiooni 3,4 miljardi krooni ulatuses. Seejuures vähendasid ministeeriumid kulusid kokku 1,8 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2009, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing