Venemaa tõstab tubakaaktsiisi üle 30%

29. juuli 2009, 13:19

Venemaa valitsus otsustas tubakaaktsiisi
tõsta rohkem kui plaanitud, teatas täna Venemaa rahandusministeerium. Võrreldes
praeguse aktsiisiga kasvab maks rohkem kui 30% võrra.

Tänu aktsiisi tõstmisele laekub 2010. aasta eelarvesse 10 miljardit lisarubla, kirjutas ajaleht Novõje Izvestija. Kokku peaks aktsiisitõusust laekuma 28 miljardit rohkem kui tänavu, mis tähendab, et võrreldes praeguse maksuga kasvab aktsiis 30% võrra.

Varem on rahandusministeerium öelnud, et tubaka, kange alkoholi ja õlleaktsiisi tõusust loodetakse parandada riigieelarve seisu. Tuleval aastal on Venemaa riigieelarve kolme triljoni rubla miinuses, mis moodustab 7,5% SKPst.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 11:06
Otsi:

Ava täpsem otsing