Suurima omanikutuluga premeerib end Sorainen

30. juuli 2009, 07:06

Advokaadibüroode omanikest otsustas endale
eelmise aasta eest suurimad dividendid määrata Aku Sorainen, kes plaanib sel
aastal omanikutulu võtta kokku 13,6 miljonit krooni, selgus homses Äripäevas
ilmuva Eesti advokaatide TOPi koostamisel.

Võrreldes eelmise aastaga on aga vähenenud nende advokaatide hulk, kes otsustasid endale maksta dividende. Kui 2007. aasta eest määras dividende 89 protsenti advokaadibüroode omanikest, siis sel aastal ainult 62%.

Homses Äripäevas ilmuva Eesti advokaatide sissetuleku TOPi koostamisel oli vaatluse all kokku 98 advokaadi sissetulek. Kui määratud dividendid ka sel aastal välja makstakse, siis teenib Eesti advokaat ühes kuus omanikutulu keskmiselt 152 418 krooni. Eelmisel aastal oli see näitaja 147 000 krooni kuus.

Eelmise aasta eest otsustas dividende mitte maksta 2008. aastal eduka stardi teinud advokaadibüroo Mägi Kraavi ja Partnerid, mis tekkis mitme väikesema advokaadibüroo ühinemisel.

„2008. aasta oli meie büroole edukas. Keerulisel ajal tuleb raha jagamisse suhtuda konservatiivselt, kui kõik jätkuvalt hästi läheb ja äriühingu majandustegevuses piisavalt turvatunnet kogutud, siis on aega dividende jagada,“ kommenteeris omanikutulu mittemaksmise otsust Mägi Kraavi ja Partnerid partner Tarvo Lindma. Muide, 2009. aastal võtavad advokaadibüroode osanikud üleüldse vähem dividende.

Advokaatide eelmise aasta sissetulekutest on võimalik lugeda homses Äripäevas ilmuvast Eesti advokaatide sissetulekute TOPist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 07:06
Otsi:

Ava täpsem otsing