Ansip: ärikoostöö Gruusiaga puudulik

15. september 2009, 09:19

Eesti ja Gruusia ettevõtjate vahel ei saa
rääkida väga tõsisest koostööst, ütles peaminister Andrus Ansip kaubanduskojas
Eesti-Gruusia ärifoorumil.

"Gruusia on tuntud kui liberaalse ja sõbraliku ärikeskkonnaga maa. Liberaalne ja sõbralik on ka Eesti ettevõtluskeskkond. Kahjuks pean tunnistama, et ei saa rääkida väga tõsisest koostööst meie kahe riigi ettevõtjate vahel. Ma näen veel palju ruumi koostöö arendamiseks," ütles Ansip oma avakõnes.

Gruusia peaministri Nika Gilauri sõnul on Eesti olnud alati kõiges Gruusiat toetav. "Eesti on Gruusiast alati olnud sammukese ees ning oma avatud ühiskonna tõttu meile suureks eeskujuks," märkis ta. "Järgnevatel aastatel on Gruusia valitsuse prioriteediks infrastruktuuri arendamine ja ehitamine. Suur hulk projekte võetakse ette doonorriikide poolt antava 4,5 miljardi dollari suuruse välisabipaketi toel," rääkis Gruusia peaminister.

Gruusia peaministri ametliku visiidiga seoses kaubanduskojas toimunud ärifoorumil esinesid ettekannetega ka Gruusia Kaubandus-Tööstuskoja president Jemal Inaishvili, põllumajanduse aseminister Malkhaz Akishbaia ja Poti Port Free Industrial Zone esindaja Shalva Beraia.

Ärifoorumi raames toimusid ka Eesti ettevõtjate individuaalsed kohtumised Gruusia firmadega. Gruusia peaministrit saatvasse äridelegatsiooni kuulusid ehituse, turismi, energia, mineraalvee ja veinitootmise, logistika ja transpordi ettevõtete esindajad. Foorumist võttis osa ligi 40 erinevaid valdkondi esindavat Eesti ettevõtjat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2009, 11:33
Otsi:

Ava täpsem otsing