Ansip varjatud rahastamisest: tuleks tõendada, kas või kohtus

28. oktoober 2009, 15:38

Kui kellelgi on tõendeid, et
Reformierakonna liikmed varjavad kampaanias kulutatud summasid, siis tuleks seda
tõendada, kas või kohtus, ütles Reformierakonna esimees Andrus Ansip äsja
Vikerraadios lõppenud Reporteritunnis.

Peaminister selgitas raadios, et erakond deklareerib oma kulutused ning kui erakonna liikmed teevad iseseisvalt kampaaniat ja on selle eest ise maksnud, siis saab erakond deklareerida ainult sel juhul kulud, kui need on erakonnale teada antud.

"Nad ei ole hetkel aktsepteerinud neid kulutusi, siis ei saa ka erakonnale esitada," märkis Ansip, pidades silmas Reformierakonna liikmeid Jaanus Rahumäge ja Robert Antropovit. Küll toonitas ta, et kui kellelgi on tõendeid, et teenust on saadud ja selle eest ka makstud, aga ei ole erakonnale teada antud, siis tuleks seda tõendada, kas või kohtus.

Antud kaasuses on Ansipi joaks tema enda sõnul eelkõige oluline tsiviilõiguslik vaidlus, kus üks pool väidab, et on osutanud teenust ja tahab saada selle eest tasu, teine pool väidab, et teenust sellises mahus saanud ei ole.

Selle kohta, kas antud juhtumiga on mindud Reformierakonna maine kallale, ütles erakonna esimees, et maine kallale kippumisega on nii, et pole aega, kus selle kallale ei kiputa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2009, 21:20
Otsi:

Ava täpsem otsing