Veskimägi: soodustuse lõpp on paratamatu

Katariina Krjutškova 19. detsember 2009, 11:04

Valimislubadustega on igasugust pudru kokku lubatud, mille kaotamine on valus ja seda ei saa toetada, kuid samas ei jää ka hetkel muud üle, ütles tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.

„Ma ei oska isegi täna öelda, kumb on rohkem vale otsus. Kas see, et soodustused välja käidi või täna hakatakse neid tagasi võtma. Samas on maksusoodustuste pigem paratamatus. Pole vaja teha selliseid ülipopulaarseid otsuseid,“ sõnas Veskimägi.

Ta avaldas kahetsust, et poliitikud oma vigadest õppida ei suuda, vaid neid pigem kordavad. "Lihtne on teha populaarseid otsuseid, et sellega toetust võtta, aga majandus on tsükliline. Meil on mitu kriisi olnud, siis täna on see hetk, kus tuleb kuskilt kokku tõmmata. Vaieldamatult need kokkutõmbamised jõuavad ühte, teise ja kolmandasse sektorisse," lausus Veskimägi. Ta lisas, et buumiajal tegi valitsus täiendavaid eelarveid raha laialijagamiseks.

Veskimägi avaldas arvamust kodulaenu intresside maksusoodustuste lõpetamise teemal. Tõenäoliselt hakatakse kodulaenu maksusoodustuse ülempiiri tuleval aastal järk-järguliselt alandama ja uued laenuvõtjad enam raha tagasi ei saa.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2009, 10:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing