Katre Pilvinski • 19. mai 2010 kell 11:51

Kristjan Lepik: keelud toovad närvilisuse

2008. aasta kriisi ajal USA sarnased piirangud näitasid, et ega neist abi tegelikult ei ole, tekitavad turule vaid närvilisust ja volatiilsust juurde, ütles Tarkinvestor EfTEN varahalduse juht Kristjan Lepik.

 "Olen väga vaba turu poolt ning seetõttu sellisest keelustamisest hästi ei arva," märkis ta. "Ning nagu 2008. aasta kriisi ajal USA sarnased piirangud näitasid – ega neist abi ka tegelikult ei ole, tekitavad turule vaid närvilisust ja volatiilsust juurde," lisas Lepik.

Tema sõnul on eraldi teema see, et näiteks CDSide sarnased instrumendid peaks tooma reguleeritud turule. "Kuid lihtsalt osade tehingute keelustamine tundub ülepingutatud ning turgude reaktsioon täna sellise uudise peale on ka negatiivne," tõdes Lepik.

Hetkel kuum