Anne Oja • 3. august 2010 kell 7:12

Venemaa puhastab erimajandustsoonid äpudest

Venemaa majandusministeerium haub praegu plaani, kuidas erimajandustsoone ebaefektiivsetest firmadest puhastada, kirjutas rbc.ru.

Sellisteks soovimatuiks firmadeks on tervelt 10% erimajandustsoonide asukaist. Erimajandustsoone haldav riigifirma koostab peagi nimekirja investoreist, kes pole end n-ö õigustanud ja piirkonnale seatud ülesannetega hakkama saanud.

Kõige rohkem luuserfirmasid arvatakse olevat turismi- ja tehnika erimajandustsoonides. Tootmistsoonidega on riik samas rahul. 

Erimajandustsoonide ülesandeks on kasvatada ühe või teise piirkonna SKPd. Sealsed firmad saavad Venemaal maksusoodustusi, näiteks maa, vara ja transporditeenuste vallas, aga ka tulumaksusoodustust ettevõtte kasumilt.

Viimastel aastatel on erimajandustsoone palju kritiseeritud.

Hetkel kuum