Indrek Kald • 31. august 2010 kell 19:22

IRL: Tallinn soovib esitada riigile 250miljonilise arve

Tallinna 2011. aasta eelarve ebaloomulikult kiire menetlemise taga on võimalus esitada riigile 250 miljoni kroonine kompensatsiooninõue, ütles IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimees Indrek Raudne.

"Linnaeelarve projekti ebaloomulikult kiire menetlemise taga ei ole vajadus Brüsselile näidata kultuuripealinna rahade olemasolu, vaid võtta eelarve vastu enne, kui Riigikogu müügimaksu kehtetuks tunnistab," sõnas IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimees Indrek Raudne.

"Vastavalt valla- ja linnaeelarve seadusele tuleb riigil maksta omavalitsusele tulude vähenemise korral kompensatsiooni, kui pärast kohaliku eelarve vastuvõtmist kehtestab Riigikogu või vabariigi valitsus õigusakte, mille alusel omavalitsuse tulud vähenevad," ütles Raudne. "Tulenevalt sellest ongi Tallinnal uue eelarve vastuvõtmisega tavapäratult kiire," märkis ta.

Linna käitumine on Raudse sõnul maksumaksja koorimine, kuna 250 miljoni krooni suurune kompensatsioon tuleb linna eelarvesse maksumaksja taskust. "Maksumaksja ei pea linna auklikku ja propaganda kuludest kubisevat eelarvet oma taskust lappima, vaid linn vaadaku parem enda kulutused kriitilise pilguga üle ja tõmmaku eelarvet koomale," sõnas Raudne.

Hetkel kuum