Indrek Kald • 9. september 2010 kell 11:52

Ligi: autonoomia lubab omavalitsusel ka lollusi teha

Omavalitsuse autonoomia lubab ka lollusi teha ja iseennast kahjustada, kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi Tallinna järgmise aasta eelarve valmimise protsessi.

Kas valla ja linna eelarveseadus peaks sisaldama tingimust, et nii vara ei hakataks eelarvet koostama, küsiti täna valitsuse pressikonverentsil Ligilt. Tallinn plaanib 2011. aasta eelarve täna vastu võtta, varasematel kordadel on seda tehtud aasta lõpus.

"Ma pigem arvan, et seda pole vaja. Omavalitsuse autonoomia lubab ka lollusi teha ja iseennast kahjustada," vastas Ligi.

"Tallinna praktika on eelarvekesi teha ja neid ümber teha ja veel teha ja siis kelkida, et ei pea ümber tegema ja siis ikkagi ümber teha. See ongi osa demokraatlikust protsessist," lisas rahandusminister. 

"Eks neil ole omad põhjused ka, miks nad seda teevad – naeruvääristavad munitsipaaldemokraatiat, aga kahju teevad sellega iseendale," lisas Ligi.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et on Ligiga nõus. "Reageerima peavad sellisele käitumisele Tallinna elanikud," sõnas ta. Reformierakonna juhid seda küsimust tema ütlusel ei aruta. "Kohalike omavalitsuste küsimused otsustatakse erakondlikul tasandil piirkonnas, kus omavalitsus asub ja juhatus neid küsimusi ei aruta. Pädevus on väga selgelt jagatud," põhjendas ta.

Hetkel kuum