Väinu Rozental • 31. august 2010 kell 16:39

Rasmann ei usu Reformi ülisuurde võitu valimistel

Ma ei usu, et Reformierakond saaks valimistel sellise tulemuse, et ta saaks üksinda valitsuse moodustada, ütles SBM Panga peadirektor Riho Rasmann.

„Valimisteni on palju aega ja küllap need protsendid veel muutuvad, sest valimiskampaaniagi pole ju veel alanud,“ lausus Rasmann. „Eks inimesed kipuvad ikka vaatama lisaks sellele, millised olid eelmised valimistulemused, ka seda, mida lubatakse tulevikuks.“

Rasmann prognoosis, et igal juhul tuleb ka pärast järgmist riigikogu valimist meil koalitsioonivalitsus. „Ise loodan, et jääb sama koalitsioon või vähemalt parempoolse orientatsiooniga koalitsioon, kes jätkab sama rada mööda liikumist, mida mööda on seni liigutud,“ lisas Rasmann.

Rasmann vastas tänasele päevaküsimusele, miks on hea või halb, kui reformierakond võtab ülekaaluka võidu? Küsimuse ajendiks oli TNS Emori värske uuring, mille kohaselt toetas augustis Reformierakonda 39 protsenti parteieelistust omavatest inimestest.

„Et avaliku arvamuse tulemused sellised olid, see näitab seda, et inimesed tahavad suures osas praeguse joone jätkumist,“ kommenteeris Rasmann küsitluse tulemusi. „Ja see suund on orienteeritud sellele, et majandus tuleb kasvama saada. Selleks tuleb langetada küll ka valusaid otsuseid, aga ilma valusate otsusteta ilmselt midagi ka ei muutu.“

Hetkel kuum