• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolimise taga on ausad kaalutlused

  Äripäev väitis (28.09 lehes), et riik lähtus kohtute raamatupidamiskeskuse uue üüripinna valikul Tasku ärikeskuse majandushuvidest. See on vale, võitjaks valiti riigile parim pakkumine. Kolimise peapõhjus on kulude kokkuhoid - keskus hoiab edaspidi iga kuu kokku üle 60% rendiraha.
  Tõsi, paberil on Tarmeko pakutud hind ruutmeetri kohta odavam - kuid seda 4,62, mitte 13 krooni, nagu väidab Äripäev, kes pole oma arvutustes arvesse võtnud andmesidekulusid.
  Kuna raamatupidamistöid tehakse interneti vahendusel, siis on tähtis turvaline ja kvaliteetne andmeside. Tasku kasuks räägib andmeside pakkujate rohkus ja parem tehniline lahendus. Seda on kinnitanud Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus.
  Tasku teine oluline eelis on asukoht Tartu kohtumaja vahetus läheduses. Nimelt asub meie IT-tugiisik kohtumajas ja nii saab ta Taskus IT-probleemidele kiiremini reageerida. Kesklinna piiril paiknevas Tarmeko hoones oleks IT-küsimuste lahendamine probleemsem.
  Tasku pakub 48 m2 rohkem kabinetipinda kui Tarmeko ning ka töökeskkond on seal märksa turvalisem, sest ööpäev ringi on olemas nii turvatöötajad kui ka valvekaamerad, Tarmekos pole kumbagi.
  Raamatupidamiskeskuse uue ja soodsama üüripinna valiku taga on ainult ratsionaalsed majanduslikud ja töökorralduslikud kaalutlused.
  Kui otsuse tegemist üldse keegi kallutada suutis, siis ainult raamatupidamiskeskuse töötajad, kes väljendasid peaaegu ühel häälel soovi jätkata tööd Taskus, mitte Tarmeko majas.
  Autor: Christer Haimi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.