Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tondi Elektroonika: rubla devalvatsioon mõjutas meid väga drastiliselt

  Tondi Elektroonika juhatuse esimees Uno Abru sõnul jälgib firma oma töös pidevalt valuutakursse ning valuuta kontole saabumisel vahetatakse see kiiresti kroonide vastu.

  "Me jälgime oma töös pidevalt valuutakursse ja oleme väga ettevaatlikud ning kui valuuta tuleb, siis samal päeval kohe kiiresti vahetame ära. Vene rubla puhul oli vahepeal oli üks suur kõikumine, umbes 30%, mis läks paari kuuga mööda. Nüüd on kurss enam vähem stabiilne. See devalvatsioon mõjutas meid väga drastiliselt, sest meie tooted läksid 30% kallimaks ja käive langes kaks korda," rääkis Abru.
  Abru märkis, et valuutariski puhul pole olukord väga hull juhul, kui pidevalt igapäevaselt jälgida trendi ja kohe raha ära vahetada. Pikalt ei saa vene rublasid arvele kindlasti seisma jätta.  Vene rubla on väga ebakindel valuuta ja juhuslikult seisma seda jätta ei saa, siis võib kaotada küllaltki palju, lisas ta.
  Tondi Elektroonika ekspordib oma tooteid veel umbes 15 riiki, peamiselt Euroopa riikidesse. Kuna Vene turuga on käibed kõige suuremad, siis jälgime seda kõige rohkem, ütles Abru.
  "Kõik valuutad, mis meil sisse tulevad, viime kohe eurodele üle. Samuti hoiame juba viimased 2 aastat oma varud eurodes, nii on rahulikum elada. Kuna meil on kõik hinnad läbi aastate olnud eurodes, siis euro kõikumine USA dollari ja Jaapani jeeni suhtes meid ei kõiguta. Müüme vaid eurotsoonis ja Venemaale ka eurodes, seega dollariga toimuv meid ei kõiguta," sõnas Abru. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Karis NATO tippkohtumisest: Eesti julgeolek muutus veel tugevamaks
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.