Katariina Krjutškova • 19. oktoober 2010 kell 14:55

Tallinki finantsdirektor: eesmärk sai täidetud

Meil oli eesmärk lõpetada aasta kasumis ja see ülesanne sai täidetud. Tulemustega oleme rahul, ütles Tallink Gruppi finants-direktor Janek Stalmeister.

Ka Tallinki nõukogu liikme Ain Hanschmidti sõnul olid tulemused arvestades praegust majandusseisu väga head ja seda eelkõige tänu Tallinki juhtkonna tööle.

Stalmeisteri sõnul tuli kasum tänu reisijate arvu, kaubaveo mahtude kasvule ja organisatsiooni fokusseeritud tegevusele. „Aasta aega tagasi sai jõuliselt välja hõigatud kulude kokkuhoid. Oleme ühiste pingutustega suutnud kulud kontrolli all hoida ja sellest ka parem mõju kasumlikkusele,“ sõnas Stalmeister.

Stalmeistri sõnul ei saa aasta häid tulemusi kirjutada vaid erakordselt sooja suve arvele. „Oli küll soe suvi, aga üheksa kuuga nii EBITA kui ka puhaskasumi tasemelt ületasime varasemat aastat tunduvalt. Suvi just puudutab neljandat kvartali,“ sõnas Stalmeister.

Tema hinnangul on põhimärgid positiivsed, mistõttu võib eeldada reisijate arvu kasvu ja kaubaveo elavnemist ka tulevatel kuudelt.

Stalmeister nentis, et Tallinki hotelli-ja taksoäri mõju tulemustele peaaegu puudub, kuid mõlemad aitavad tuua reisijaid Tallinnasse. „Takso ja hotelliäril on mängida suur osa imidžis, et suur osa inimesi tuleksid Tallinnasse ja reisiksid,“ sõnas Stalmeister.

Hetkel kuum