Sirje Rank • 21. oktoober 2010 kell 9:21

Rootsi alkoholimonopoli ostnud Pernod kärbib riigi maksutulu

2008. aastal Rootsi alkoholitootja Vin & Sprit erastanud Prantsuse Pernod jätab osava maksuplaneerimisega Rootsi riigi ilma kopsakast maksutulust.

Kui varem tõi alkoholimonopol riigile miljardeid sisse nii dividendide kui maksutuluna (erastamise eel oli kasum ca 1,5 miljardit Rootsi krooni aastas), siis viimase aasta eest on riigil loota ettevõtte tulumaksu vaid 400 miljonit Rootsi krooni, kirjutab Dagens Industri.

Kasutades ära auke Rootsi maksuseadustes on Pernod korraldanud nii, et kontsernisisese laenu intressid arvatakse maha Vin & Spriti kasumist. Ettevõtte tulumaks on Rootsis praegu 26,3%, mis tähendab, et maksutuluna jääb Rootsi riigil selle tagajärjel saamata ca 650 miljonit Rootsi krooni aastas, kirjutab leht.

Hetkel kuum