• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Webmedia uuendab kahe miljoni eest riigiportaali eesti.ee

  Sel nädalal allkirjastasid Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus ja AS Webmedia lepingu, mille tulemusel saab riigiportaal eesti.ee kasutajasõbraliku ülesehituse ja uue väljanägemise.

  Riigiportaali juhi Aarne Seppeli sõnul muutub portaal nii seest kui väljast. "Uus riigiportaal tuleb mõõtmatult kasutajasõbralikum, loogilisem ja parema väljanägemisega. Muutub praktiliselt kõik – teabe esitamise viis, teenused ja
  kontaktid. Portaal peab igale inimesele pakkuma just talle vajalikke teenuseid ja infot. Loodame, et avaliku sektori asutuste teenused jõuavad uueneva riigiportaali kaudu inimesteni mugavamalt," selgitas ta.
  Webmedia avaliku sektori äriüksuse juhi Tähve Lõppi sõnul tehakse riigiportaalis muudatusi nii avalikus keskkonnas kui ka administratiivse poole peal. "Seetõttu on tehnilise lahenduse juures Webemedia jaoks oluline, et teenuste ületõstmine uude portaali toimuks võimalikult sujuvalt ja kasutajad saaksid toimingute tegemist valutult jätkata ka peale uue portaali kasutuselevõttu," lisas ta.
  Riigiportaali loomisel tuginetakse kahe aasta jooksul tehtud põhjalikele analüüsidele ja kasutajaküsitlustele. Kõik teemad saavad parema ülesehituse, et kasutajal oleks neid lihtsam leida. Artikleid hakatakse näitama mugavamas vormis ja kantseliiti vältivas, st tavainimesele mõistetavas keeles, teatas RIA.
  Riigiportaal muutub kasutajasõbralikumaks, kuna tekib loogiline seos teenuste, artiklite ja asutuste vahel. See võimaldab huvi pakkuva infoni kiiremini jõuda. Artikleid ja kontakte saab jagada otse sotsiaalvõrgustikes või saata e-kirja teel.
  Uus suund on personaliseeritus, mis tähendab, et iga sisse loginud kasutaja saab hallata enda dokumente ja e-posti, muuta teavituskalendri tellimusi ning teavet enda asukohast. Samuti luuakse inimestele ametlike dokumentide hoidla, kus saab silma peal hoida enda suhtlusel riigi või kohalike omavalitsustega.
   Otsing muutub paremaks ja detailsemaks. Inimene saab valida, kas otsib kõiki selle sõnaga seotud kategooriaid, teenuseid, teemasid või asutuste kontakte. Uue lahendusena tuleb eesti.ee avalehele sildipilv, mis hakkab näitama enimkasutatud teenuseid ja artikleid.
  Riigiportaali uuendamise eelarve on üle kahe miljoni krooni, millest osa rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond. Tööde tähtaeg on järgmise aasta märtsi lõpp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.