Raivo Sormunen • 8. november 2010 kell 7:21

HKScan: Rakverel ja Talleggil läheb hästi

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi emafirma HKScan teenis kolmandas kvartalis 532,4 miljoni eurose käibe juures 18,8 miljonit eurot EBIT kasumit. Kui müügimaht võrreldes aastatagusega ei muutunud, siis kasum tõusis täpselt kolmandiku võrra.

Põhjamaade juhtiv lihatootja teenis Baltimaades kolme kuuga 42,3 miljonit eurot käivet, mida on 4,7% enam kui aasta eest. EBIT kukkus regioonis küll 3,4 miljonilt 2,5 miljoni euroni, kuid kasumlikkuse languse taga on aasta alguses läbi viidud Rakvere Lihakombinaadi tütarfirma Rigas Miesnieks ühinemine firmaga Jelgavas Galas Kombinats.

HKScan teatel on Baltimaade ärikeskkond regiooni majandusseisu pärast endiselt väljakutsuv ehkki viimastel kuudel on olukord mõnevõrra stabiliseerunud. Baltimaade lihasektoris on konkurents HKScani kinnitusel tihe, kliendid eelistavad taskukohasemaid ja vähem töödeldud tooteid. Samas rõhutas lihatootja oma aruandes, et Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi tulemused on püsinud tugevad.

Rakvere Lihakombinaat teenis 2009. aastal 1,97 miljardi kroonise käibe juures 95,8 miljonit krooni kasumit. Talleggi vastavad näitajad olid 687,7 miljonit ja 60,1 miljonit krooni.

HKScan aktsia on sel aastal Helsingi börsil langenud 4,7% ja maksab hetkel 7,48 eurot.

Hetkel kuum