• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olli Rehn kritiseeris Iiri madalat tulumaksu

  Dublinit väisav Euroopa rahandusvolinik Olli Rehn kordas eile oma varemgi avaldatud seisukohta, et Iirimaa ei saa jätkata madala maksutasemega riigina.

  Juba teist korda viimase kuue nädala jooksul kritiseeris Rehn avalikult Iiri maksusüsteemi, kirjutab tänane Wall Street Journal. Samas on Iiri valitsus raiunud kui rauda, et 12,5%ne ettevõtte tulumaks on valitsuse tööstuspoliitika kõige olulisem nurgakivi.
  Rehn kordas oma seisukohta maksupoliitika osas pärast kohtumist Iiri rahandusministri Brian Lenihaniga, kellega arutati Iirimaa nelja aasta peale kavandatud eelarvekärpeid. Iirimaal tuleb kulusid kärpida või tulusid suurendada kokku 15 miljardi euro suuruses summas, et vähendada eelarvedefitsiit aastaks 2014 praeguselt 12%-lt (koos pankade päästmise kuludega 32% SKPst) 3%-le SKPst.
  Rehn avaldas toetust Iirimaa kärpekavale, kuid nentis, et kohanemine nõuab aega ja meelekindlust. Rehni sõnul ei ole Iirimaa Euroopa Liidult abi palunud.
  Rehn märkis ka, et EL jälgib tähelepanelikult arenguid Iirimaa sisepoliitikas ning rõhutas, et riigile tuleks kasuks nii valitsuse kui opositsiooni üksmeel eelarvereformide üle. Iiri valitsus on parlamendis väga napp enamus. Kahepäevase visiidi käigus kohtub Rehn ka opositsiooni esindajatega.
  Iirimaal on järjest raskem investoreid veenda, et riik suudab oma võlgadega toime tulla. Eile kerkis Iirimaa kümneaastaste riigivõlakirjade intressimäär agentuuri Bloomberg andmeil enam kui 8%-le. Iirimaa ja Saksamaa riigivõlakirjade intressimäärade vahe kärises 5,47 protsendipunktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.