Hannes Sarv • 29. november 2010 kell 14:48

Pevkur käis Rahumägil Kreeta villas külas

Sotsiaalminister Hanno Pevkur sõnas, et käis Jaanus Rahumägi käsutuses olevast Kreeta villast oma puhkuse ajal läbi.

„Jah, ma olen seal käinud. Ma olin perega puhkusel ja käisime korraks Jaanuse juurest läbi,“ ütles minister. Pevkuri sõnul puhkas ta tegelikult saare teises otsas asuvas hotellis ning külastas tuttavat riigikogu liiget kutse peale.

„Jaanus pakkus välja, et me võiksime sealt läbi käia,“ lisas ta. Äripäev soovis Pevkurile küsimuse selle kohta, kas ta oli teadlik Rahumägi käsutuses olevast villast ja kas on seda ka külastanud, esitada juba möödunud nädalal. Siis ei saanud minister vastata, kuna valmistus esinemiseks. „Ma läksin siis lavale, ma ei saanud too hetk rääkida,“ selgitas ta. Pevkuri sõnul polnud ta teadlik, kellele see villa kuulub ega pea seda ka oluliseks.

Käisid ka Palling, Sooäär, Maripuu

Lisaks Pevkurile on Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul Rahumägidel Kreetal külas käinud ka erakonnakaaslased ja riigikogu liikmed Imre Sooäär, Maret Maripuu ja Kalle Palling. „Mingit saladust siin küll pole. Kõik nad käisid Kreetal oma raha eest ning ööbisid enda makstud hotellides,“ ütles Michal.

Äripäev avaldas neljapäeval artikli riigikogu nn kapo-komisjoni esimehe Rahumägi käsutuses olevast luksuslikust villast Kreeta saarel, kus ta on puhkust veetnud nii tänavu kui möödunud aastal. Pärast artikli avaldamist selgitas Rahumägi, et villa on tema sõbra ja äripartneri Eric Van de Wynkele oma. Samuti kasutab Rahumägi Kreetal Eesti numbrimärgiga maasturit, mis kuulub Van de Wynkele Eesti ettevõttele OÜ Verheyen. Maja ees seisis suvel samuti Eesti numbrimärgiga Saab, mis kuulub Mari Rahumägile.

Et erakonnakaaslased tõepoolest olid teadlikud Rahumägi käsutuses olevast puhkusepaigast, näitavad ka Facebooki vestlused, kus Rahumägi erakonnakaaslaste Lauri Luige ja peaministri nõuniku Arto Aasaga Vahemere vee soolasuse ning päikeselise ilma üle arutleb.

Rahumägi kästutuses olevast villast ei teadnud oma sõnul aga erakonna esimees peaminister Andrus Ansip. "Minule on Jaanus Rahumägi öelnud käesoleval esmaspäeval, et Äripäev teeb mingisugust lugu temast ja ta mulle on kinnitanud, et temal mitte mingisugust villat kusagil Kreetal ei ole. Ja teie väidate vastupidist – no siis te peate seda väidet tõestama ja kui te suudate seda väidet tõestada, siis te suudate tõestada ka järelikult seda, et tema ei ole ausalt täitnud majanduslike huvide deklaratsiooni. Minul taolist informatsiooni, nagu teil on, ei ole," ütles ta möödunud neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Hetkel kuum