Rait Rebane • 9. detsember 2010 kell 17:53

Ford investeerib 600 miljonit ning loob 1800 töökohta

Autotööstus on tänavu saanud endale hoo sisse, ning tootjad kohanduvad uue turuga. Täna teatas Ühendriikide edukaim autotootja Ford, et palkab 1800 töötajat ning investeerib tehase uuendamisesse 600 miljonit dollarit.

Investeering tehakse tehasesse, kust praegu veerevad välja Fordi maasturid Explorerid, kuid järgmise aasta lõpus plaanitakse hakata ehitama uuendatud mudelit Escape. Selleks ajaks hakkab tehas tööle kahes vahetuses, pakkudes tööd 2900 töölisele.

„Ford struktureerib end ümber uuele turusituatsioonile ning tarbijanõudmistele,” teatas IHS Automotive analüütik Michael Robinet, „vana süsteem, kus toodeti üle ning müüdi sooduspakkumistena maha enam ei tööta.”

Uuendatud tehases on samuti võimalik toota uusi ka Euroopas levinud Ford Focuseid ja C-Max’e, kuid esialgu pole neid plaanis seal tootma hakata.

Täna on autotootja aktsiahind kerkinud 0,6 protsenti 16,79 dollarini.

Hetkel kuum