Väinu Rozental • 11. jaanuar 2011 kell 9:14

Taal: vargaid äris ei taluta

Eraettevõtte ja riigiettevõtte vahe on see, et eraettevõtluses vargaid ei taluta, vastas Olari Taal küsimusele, kas Tõnis Haavel sobib juhtima Eesti Raudtee nõukogu.

"Riigiettevõtte kohta ei oska ma öelda, aga mulle tundub, et ega neil ei ole selle vastu ka midagi," lisas ta.

Äripäev kirjutas täna, et ehkki investeerimiskelmuse kahtlustusega prokuratuuri uurimise all olevat investeerimispanga Gild asutajat Tõnis Haavelit ei usalda enam sajad jõukad investorid ja Swedbank, on Haavel endiselt Eesti Raudtee nõukogu esimees.

Olari Taal juhtis ka tähelepanu riigiettevõtte tüüpilisele juhtimisele. "Kui riigiettevõtte nõukogu liikme puhul ei ole tegu poliitikuga, kellele see koht on lisaboonuseks, siis on enamjaolt tegemist erakondade sponsoriga," ütles ta. "Ega muidu öelda ju, et sponsorid ostavad endale koha nõukokku," lisas Taal.

Endine siseminister ja riigikogu liige Olari Taal oli üks neist, kes investeeris rämpsvõlakirjadesse, mille eest osteti Bulgaarias krunte. "Ma olen pisiinvestor," täpsustas ta.

Hetkel kuum