Kadrin Karner • 22. jaanuar 2011 kell 14:03

Sotsid: tüüpiline JOKK

Mida arvavad sotsiaaldemokraadid Postimehes ilmunud loos „IRLi valimiskampaania vedajad saavad palka riigilt“ kirjeldatud käitumisest ja kulude kokkuhoidmise viisist?

"Sotsiaaldemokraadid on alati seisnud selle eest, et valimiskampaania kulutused oleksid läbipaistvad. Valimiskulude optimeerimine avaliku sektori kaudu on tüüpiline JOKK-skeem - olgu selleks omavalitsuse raha eest riigikogu kandidaatidele reklaami tellimine või valimiste korraldusmeeskonna riigi palgal pidamine,“ ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretäri Kalvi Kõva.

Kõva kinnitas, et nende erakonna piirkonnajuhtide töö käib vabatahtlikkuse alusel ja töötasu neile üldse ei maksta. „Valimiste ettevalmistusperioodil on SDE palgal kokku kuus ringkondade koordinaatorit, kes korraldavad piirkondlikku kampaaniatööd. Enamik meie valimiskampaanias kaasalööjaid tasu ei saa, vaid nad on erakonnale abiks oma vabast ajast,“ selgitas Kõva. Ta lisas: „Tegelikult peavad valimiskampaaniasse panustama ka kõik kandidaadid, kuigi neil on oma põhitöö olemas. Sellepärast ei tohiks ka igale valimistega seotud inimesele näpuga näidata, sest kodanikuaktiivsus ja erakonna töös osalemine on põhiseaduslik õigus ja lubatud ka enamikule avalikest teenistujatest. Endast ja valijatest lugu pidav erakond peab aga suutma valimiskampaania korraldada oma eelarvest."

Et erakonna rahakott kopsakam püsiks, on Isamaa ja Res Publica Liidu piirkondade juhid tegemas erakonna kihutustööd riigi raha eest ehk aktivistid on saanud sooja koha näiteks ministrite nõunikena, kirjutas Postimees eile.

Hetkel kuum