• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas mõjutab Ust-Luga Eesti Raudtee tegevust?

  Eestis on Euroopa üks suurimaid raudtee kasutustasusid, kuidas see mõjub kauba- ja reisiveole? Kas riik peaks senisest rohkem toetama raudtee ülalpidamist? Kogu Ida- Euroopas on raudtee infrastruktuuritasu väga kõrge, sest riigid ei ole veel nii jõukad, et toetada raudteeinfrat samal tasemel kui Lääne-Euroopa riigid. Euroopa Komisjon planeerib lähiajal muuta raudteid puudutavaid direktiive selliselt, et riigi osakaal raudteeinfrastruktuuri hooldamisel ja investeerimisel peab suurenema.
  Olete öelnud, et raudtee kaubamahud käivad käsikäes sadamate omadega. Sadam teatas, et ootab aastalt väiksemaid mahte. Kuidas Eesti Raudtee selle aasta kaubamahtu prognoosis? Arvestasime samuti kaubavedude vähenemisega, sest Ust-Luga sadamas alustas tööd uus masuuditerminal ja praegu liigub iga päev üks rongitäis masuuti (veebruarist juba kaks rongi) Muuga asemel sinna. Asenduskauba saamine võtab natuke aega ja sellest ka kaubavedude vähenemise prognoos.
  Vedasite eelmisel aastal ligi 30 miljonit tonni kaupa. Millise mahuga arvestate sel aastal? Kaubaveod vähenevad tänavu mõnevõrra, kasvu näeme kivisöevedudes, masuudi ja toornafta vedudes Valgevenesse, põlevkivi traspordil Eesti sees ja konteinerite vedudes.
  Kuhu investeerib Eesti Raudtee Euroopa Liidu struktuurifondide raha ja mis kasu saab sellest tavareisija? Investeerime struktuurifondide raha peamiselt selleks, et tavareisijal oleks mugavam. Praegused projektid on rongikiiruste suurendamine 120 kilomeetrini tunnis Rail Baltica trassil Valga-Tartu-Tapa ja Tallinna vahel. Samuti rekonstrueeritakse kõik reisijate platvormid, välja arvatud Tapa-Narva ja Valga-Koidula vahel.
  Kontaktvõrgu kapitaalremont on ka vajalik, et elektrirongid saaksid jätkuvalt liigelda.
  Kes ja miks on Eesti Raudtees Spacecomiga pika kohtuvaidluse asemel kompromissi sõlmimise vastu? Kompromissi vastu ei ole keegi, kui see oleks kasulik mõlemale poolele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.