Egiptus ei ole sobivaim siht - päike ja meri ei õigusta riski!

Elmo Somelar 08. veebruar 2011, 00:00

Olukord Egiptuses on tõsine. Egiptuses käib hooajal ca 60 000 eestlast, meediast on kuulda aga õnnelike reisijate kommentaare Sharm El Sheikist. Mulle tundub, et kommenteerijad ei adu olukorra tõsidust. Korraldame samuti Egiptuse reise, kuid jagame kindlalt välisministeeriumi soovitust praegu Egiptusesse mitte reisida ja oleme pakkunud oma klientidele asendusreise. Arvan, et põhjusi, et sellesse sihtkohta mitte reisida või puhkus varem lõpetada, on piisavalt.

Nüüd ei ole küsimus reisikorraldaja kasumis või kahjumis, vaid reisijate turvalisuses. Olles ise korduvalt Egiptuses viibinud, ei näe ma võimalust, kuidas olukorra halvenedes tagada inimestele nende ohutus. Situatsioon on sisuliselt kontrollimatu ja võib järsult halveneda. Elu ei ole loterii.

Hosni Mubaraki mittelahkumisel on sealsed inimesed valmis surema! Mubaraki lahkudes võib olukord veelgi destabiliseeruda, kuna tekib küsimus, kes täidab võimuvaakumi. Võimule pürgijate seas võib olla ka nn Islami Vennaskond, mida võib toetada 1/3 rahvast ja mis propageerib modernset islami fundamentalismi ning vastandub senisele valitsusele. Kindlasti ei ole tegemist radikaalide või terroristidega, kuid ühiskonnale võib see kaasa tuua olulisi muudatusi. Olukorra kiiret paranemist ma ei näe.

Kes Egiptuses reisinud, saab aru vahemaast Kairo, Luxori ja populaarsete kuurortite vahel, kuid teab ka teedel asuvaid kontrollpunkte, mis ei taga piisavat turvalisust. Kinnitamata andmetel on meeleavalduste käigus hukkunud sadu inimesi, lõhutud on muuseume, rüüstatud poode, vanglast on põgenenud kurjategijad ja ekstremistid! Olukord on kestnud juba kaks nädalat, kõige selle taustal peaks veel kord rõhutama - niigi nigela turvalisusega riik ei ole praegu sobivaim reisisiht. Päike ja meri ei õigusta riski.Peab nõustuma Estaveli tegevdirektori Anne Samliku soovitusega antud olukorras pigem üle- kui alareageerida.

Inimestele, kes muretsevad oma ettemaksu pärast või edasiste reiside toimumise pärast, soovitame kasutada nn turvakontot, mille eesmärk on anda reisijale täiendav garantii tema raha paigutuse osas. Pank deponeerib/blokeerib raha (reisija kasuks) seni, kuni reis ei ole väljunud. Reisi väljumata jäädes raha tagastatakse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing