13. aprill 2011 kell 7:11

Toyota peatab Euroopas tootmise 8 päevaks

Toyota Motor teatas täna, et peatab Euroopas tootmise kaheksaks päevaks, kuna Jaapanit räsinud maavärina ja tsunami järel ei ole piisavalt juppe.

Teade näitab ilmekalt, kuivõrd on 11. märtsi maavärin mõjutanud maailma suurim autotootja tootmist, vahendab The New York Times. Läinud nädalal teatas Toyota, et peatab autode tootmise ajutiselt aprillis ka Põhja-Ameerikas.

Firma sõnul seisatakse tootmine viies Euroopa tehases vahemikul 21. aprill kuni 2. mai. Autotootmise tehased suletakse Suurbritannias, Prantsusmaal ja Türgis ning mootoritehased suletakse Suurbritannias ja Poolas.

Toyota teatel töötavad tehased maikuus edasi piiratud võimsustega. Küll aga pole tegu väga valusa sulgemisega Toyota jaoks, sest teatavasti on 22. aprill juba Suur Reede ja Euroopa puhkab kuni 26. aprillini, mistõttu ei oma tootmise seiskamine sedavõrd suurt mõju ja ametiühingutega on firmal kergem läbirääkida.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum