Alyona Stadnik • 15. mai 2011 kell 7:58

Tere tootmine võõrustas Venemaa külalisi

Nädalavahetusel külastas Tere AS tootmist 19 Moskva ja Peterburi jaekettide esindajat. Tere AS kommertsdirektori Rene Vareku sõnul oli külaskäigu eesmärk tutvuda toodete ja tehnoloogiaga ning private labeli ehk jaebrändidega.

„Kõik esindajad välja arvatud üks esindaja Peterburgist on Teres juba varem  käinud. Enamike nende kettidega me teeme ka koostööd, mõnega pool mõnega 1,5 aastat. Paar jaeketti on selliseid, kellega olema pidanud läbirääkimisi ja kohtunud Venemaal, nüüd nad soovisid tulla vaatama ja tutvuma meie kvaliteedinormide ning tootmisprotsessiga,“ kommenteeris Varek nädalavehetuse külaskäiku.

Varek ise loodab, et ühe-kahe kuu jooksul nad saavad tooted ka  uutesse jaekettidesse müüa. Müüki Venemaale alustas Tere AS novembris 2009, nad on pidevalt kasvanud nii igas jaeketis kui ka absoluutväärtuses. „Võrreldes eelmise aasta esimese nelja kuuga oleme sel aastal Venemaa turul kasvatanud  oma toodete müüki 50% võrra,"rääkis Varek Venemaa edust. Suurema mahu annavad jogurtid, kohupiimkreemid ja magustoidud. Ta täpsustas, et seal hulgas ei ole private labeleid ehk jaebrändi tooteid. „Private labelit me ei tee otseselt kaubanduskettidele, vaid teeme otse Venemaa suurtootjatele ning hulgimüüjatele,“ märkis Varek.

„Üks mõte, miks me Venemaa kaubanduskette kutsusime oligi see, et näidata nendele milliseid private labeli tooteid me teeme Soome, Taani ja ka Baltikumi jaekettidele" lisas ta.

Eesmärgid on suured. „Meil on suur ambitsioon, et 2011.aastaks tahame kahekordistada Venemaal oma müüdavate kaubamärkide müüki. Me tahame kiirendada seda kasvu, mis meil on olnud,“ nentis Varek.

Hea teada:

Piimatööstusettevõte Tere AS käive moodustas käesoleva aasta esimeses kvartalis 25 miljonit eurot, kasvades 2010. aasta sama perioodiga võrreldes 12 protsendi võrra.

Tere teatel moodustas esimese kvartali ekspordi osakaal kogumüügist 41 protsenti, andes kasvuks aasta varasema perioodiga võrreldes 16 protsenti.

Eesti Toiduainetööstuse Liit nimetas AS Tere Eesti suurima ekspordikäibe ja suurima ekspordi kasvuga toiduainetööstusettevõtteks. Tere müüs mullu välisturgudele erinevaid piimatooteid kokku 650 miljoni krooni eest.

 

Hetkel kuum