Liikluskindlustusseadus sai lihvi Hispaanias

03. juuni 2011, 07:07

Palju kirgi kütnud uue liikluskindlustusseaduse ettevalmistamine sisaldas muu hulgas 30 inimese reisi Hispaaniasse.

Mais korraldas Liikluskindlustusfond (LKF) reisi Hispaaniasse. Barcelonas ja Madridis käisid teiste seas Eesti peaaegu kõikide suuremate kindlustusseltside tippjuhid, LKFi kolmeliikmeline juhatus, seltside üle järelvalvet pidava finantsinspektsiooni (FI) jurist Mari Puusaag-Tamm ja rahandusministeeriumi (RM) kindlustuspoliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste, kes on uue liikluskindlustusseaduse eelnõu üks väljatöötaja ja selle seletuskirja koostaja.

LKF juhi Mart Jesse sõnul tutvuti Hispaanias sealse liikluskindlustussüsteemi toimimisega, milles olevat palju sarnasusi meie tulevase süsteemiga. Õppereisi eesmärk jääb aga Äripäevale arusaamatuks, sest eelmainitud seaduse eelnõu sai valmis juba eelmisel aastal, mida näiteks LKF tunnistab ka oma mulluses majandusaruandes.

Lisaks uurisid reisilised ka ravikindlustussüsteemi. „Hispaania on oma sotsiaal-majanduslikult taustalt väga sarnane Eestiga,“ selgitas Jesse.

Nii RM kui ka FI kinnitavad, et nende töötajad käisid soojamaareisil oma tööandja kulul. Näiteks RM maksis sõidu eest üle 1000 euro.

Artiklit saab pikemalt lugeda paberlehest või ostes päevapileti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2011, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing