Ettevõtja: Leedus loeb visiitkaardile kirjutatu

Kadrin Karner 12. juuni 2011, 16:01

Eesti on väga pragmaatiline, kuid Leedus loeb palju see, mis on sul visiitkaardile kirjutatud, rääkis Telema AS nõukogu esimees Toomas Veersoo kahe rahvuse erinevustest.

„Esimene asi, millega peab arvestama on see, et aeg liigub Eestis ja Leedus erineva kiirusega,“ rääkis Veersoo. Nii nagu meie naerame siin, kuidas soomlastel võtab mõtlemine ja tegutsemine hulga aega, siis Leedu poolt vaadates oleme Veersoo kinnitusel meie täpselt samasugused. Kui nad meilt midagi küsivad, siis tahavad nad väga ruttu saada vastuseid, kinnitas ta.

Lisaks on meie kultuuritaust ja väärtushinnangud erinevad. Nii näiteks on Veersoo sõnul Leedus positsioonil väga suur mõju. „Eesti on väga pragmaatiline, kuid Leedu loeb palju see, mis on sulle visiitkaardile kirjutatud.“ Kui üks on juhatuse esimees ja teine spetsialist, siis ei julge madalama astmega inimene kogu infot jagada, kuna  teine on täiesti teisest kastist inimene, selgitas ta. 

Samuti ei pruugi Veersoo sõnul eestlasele omane tagasihoidlikkus olla Leedus argument. „Muidugi eks nad on rohkem lõuna pool ja agressiivsed ja meie oleme rohkem introverdid,“ põhjendas Veersoo kultuurikonflikti põhjust.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. June 2011, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing